Stel je wilt een koelkast en een vrieskast kopen, waarom koop je dan niet een vrieskast combinatie? Een vrieskast combinatie is een vrieskast en een koelkast ineen, en dan bedoelen we niet een koelkast waar toevallig een vriesvakje in zit. Een vrieskast combinatie heeft een apart gedeelte voor invriezen en een apart gedeelte voor koelen, welke beiden met een eigen deur benaderd kunnen worden.

vrieskast combinatie

Er zijn verschillende vrieskast combinaties op de markt waar je uit kan kiezen. Zo zijn er de enkelvoudige modellen waarbij de vrieskast onder de koelkast zit en je in feite twee deuren boven elkaar hebt, maar er zijn ook dubbele modellen waarbij de koelkast en vrieskast combinatie naast elkaar geplaatst zijn; de zogenaamde Amerikaanse modellen. Deze koelkast en vrieskast combinaties zijn natuurlijk prachtig, maar nemen natuurlijk ook meer ruimte in. Er zijn tegenwoordig grote merken als SMEG en Samsung die zich erg hebben gespecialiseerd in deze Amerikaanse koelkasten met vrieskast, maar er zijn zeker ook andere goede opties op de markt!

Als je toch zowel een vrieskast en een koelkast nodig hebt, overweeg dan een vrieskast combinatie. Ze zijn verdraaid handig en er zijn ook uitstekende kleinere modellen op de markt die overigens nauwelijks meer ruimte innemen dan een standaard enkele koelkast.