Een horeca vrieskast verschilt op een aantal punten van een normale vrieskast voor huishoudelijk gebruik. Het eerste duidelijke verschil is het ontwerp van de horeca vrieskast. De modellen zijn vaak hoekig en hebben een industriƫle uitstraling. Zeker in het nachtleven staan deze vrieskasten vaak centraal, zoals je bijvoorbeeld in de Old Birdy kan zien!

vrieskast horecaNatuurlijk komt dat ook omdat een horeca vrieskast een industrieel apparaat is. Het ontwerp is daarbij ondergeschikt aan functionaliteit. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een horeca vrieskast niet mooi is. Integendeel, heel veel mensen vinden het gebruik van al dan niet geborsteld RVS voor hun koelkast juist erg mooi.

Het tweede verschil tussen een horeca vrieskast met een huishoudelijke vrieskast is de omvang. Over het algemeen zijn horeca vrieskasten niet bepaald klein te noemen. Een kleine horeca vrieskast is al snel net zo groot of zelfs groter dan een grote huishoudelijke vrieskast.

Een horeca vrieskast kopen heeft dus alleen zin als je er ook daadwerkelijk de ruimte voor hebt. Een laatste verschil waarmee je een horeca vrieskast van een huishoudelijke vrieskast kan onderscheiden zijn de poten.

Een horeca vrieskast heeft poten zodat er makkelijk onder de horeca vrieskast schoongemaakt kan worden. Qua hygiƫne een zeer belangrijk punt voor de horeca.