Iedereen wil natuurlijk de beste vrieskast hebben. Maar wat is eigenlijk de beste vrieskast. Dit is van een aantal factoren afhankelijk. Een enorme vrieskast die als beste vrieskast getest is, hoeft voor jou niet de beste te zijn als je slechts een halve kip en een paar zakjes groenten wilt bewaren. De beste vrieskast is dus ook sterk afhankelijk van je eigen behoeften.

siemens beste vrieskastHet eerste waar dus naar gekeken moet worden bij de beslissing wat de beste vrieskast is, is het volume wat je kan invriezen. Als je veel wilt bewaren is de beste vrieskast een grote, en natuurlijk omgekeerd ook. Daarnaast is functionaliteit een belangrijke factor. Sommige vrieskasten hebben een snelle invries functie. Als je regelmatig iets in de vrieskast doet wat snel moet bevriezen, dan is deze functionaliteit natuurlijk onmisbaar. Bij spinazie bijvoorbeeld kan deze functie helpen om de blaadjes mooi fris te houden en knapperig.

Nog een factor waar je mee rekening moet houden met de bepaling voor de beste vrieskast is de energiezuinigheid van het apparaat. De beste vrieskast is tevens ook de meest efficiënte en energie zuinige. Dit is beter voor het milieu en voor je portemonnee. Als je een vrieskast gaat uitzoeken moet je al deze factoren meenemen in je beslissing zodat je de beste vrieskast voor jouw behoeften kan uitzoeken.

Merken

Bekende merken zijn Bosch, Siemens, Samsung, Severin en SMEG – bijvoorbeeld. Bouwhelden Iberis Projects kiezen in hun projecten altijd uit één van deze merken voor de vrieskasten die ze plaatsen; en dat is voor mij voldoende reden om ook zelf mijn focus hierop te leggen als ik ga kiezen. Natuurlijk zijn er degelijke vrieskasten van andere merken; maar waarom zou je risico’s nemen als je écht op zoek bent naar topkwaliteit, right?